Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /www/webvol3/ke/zw3to11ltc7ceq8/smitrantrade.co.rs/public_html/includes/menu.inc).

Zbrinjavanje starih akumulatora

Stari olovni akumulatori sa sumpornom kiselinom se svrstavaju u otpad opasan po životnu sredinu i jedan su od najrasprostranjenijih zagađivača životne sredine. U Srbiji postoje hiljade tona starih, korišćenih akumulatora u industrijskim zonama, auto-servisima, garažama itd, koji se sakupljaju i prerađuju na neadekvatan način i koji su stalan izvor štetnog zračenja a zagađuju tlo, zemljište i vodotokove.

 

 

 

 

 

Kao distributerima i prodavcima novih akumulatora, naš posao je i da svojim partnerima omogućimo odlaganje i pravilno upravljanje opasnim otpadom kako bi svoje poslovanje prilagodili zakonskim i podzakonskim aktima vezanim za zaštitu životne sredine.

Kompanija Smitran Trade ima dozvolu za sakupljanje i otkup starih olovnih baterija, koje se nakon otkupa prosleđuju fabrikama za reciklažu otpadnog olova. Prednosti reciklaže su: ušteda energije, ekološki efekat i ekonomski efekat u racionalnom korišćenju mineralnih resursa. Ukoliko želite da prodate svoje stare akumulatore možete nas kontaktirati na broj 011/301 85 81 ili poslati e-mail na adresu ivan.petrovic@smitrantrade.co.rs.

Transport i skladištenje starih akumulatora vršimo u skladu sa Zakonom i dozvolom za upravljanje opasnim otpadom. Vozila za transport su atestirana, akumulatori se smeštaju u kontejnere predviđene za tu namenu, a vozači imaju dozvolu za prevoz opasnih materija. Pored toga, u saradnji sa svim partnerima promovišemo ekološku svest koja će nam omogućiti život u manje štetnom okruženju.